cv-ketel merken

Cv-ketel merken

Er zijn vele merken CV-ketel op de markt. In Nederland zelf zijn er alleen al 11 merken verkrijgbaar. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit Intergas, Atga, Vaillant en Remeha. Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen zoals verwarming, milieu en garantie. Graag nemen wij een aantal van deze merken met u door.

Atag cv-ketel

De Atag cv-ketel bestaat uit vier series HR-ketels. Zo heeft u de Atag A-serie, de Q-serie, de E-serie en de nieuwste I-serie. De Atag heeft momenteel 21 cv-ketels verdeeld onder deze series. In 2016 stond de Atag i36EC op de 1e plaats behaald in de cv-ketel test van de consumentenbond. De Atag cv-ketels worden sinds 1948 gemaakt en zijn nu in meer dan 12 landen verkrijgbaar, waaronder in Nederland waar ook een fabriek staat.

Ferroli cv-ketel

Waar Atag vier series heeft, heeft Ferroli slechts één serie. De Ferroli BlueSense op dit moment. Vroeger verkocht Ferroli ook de Ferroli MegaStar 3F, maar die wordt niet meer geproduceerd. De beste Ferroli cv-ketel volgens de consumentenbond is de Ferroli BlueSense 4. In 2016 stond deze op de 16e plek in de lijst voor de beste cv-ketel. Het bedrijf in Nederland maakt onderdeel uit van de Gruppo Ferroli, wat een Italiaans bedrijf is. Wereldwijd hebben ze 12 productiecentra’s en werken er 3000 mensen.

Nefit

Nefit cv-ketelIn de top 20 lijst van de beste cv-ketels van de consumentenbond heeft het merk Nefit drie keer de kroon opgeëist. Nefit staat namelijk op de 10e,11e en 12e plek. Nefit maakt zowel combiketels onder de series Nefit Topline en Nefit Proline, als soloketels onder de serie Nefit Topline Single. Daarnaast zijn de series Nefit Trendline, Nefit Topline Aquapower en Nefit Baseline ook een optie. In totaal hebben ze 18 cv-ketels die onder deze lijnen vallen. Al meer dan 25 jaar is Nefit één van de meeest verkochte merken van Nederland en zegt een geavanceerd kwaliteitsbewakingssysteem te hebben.

Vaillant

Vaillant is een internationaal bedrijf uit Duitsland en bied 11 cv-ketels aan in drie verschillende series. In de 14 vestigingen waar ze zich bevinden, maken ze geisers, waterpompen en HR-ketels. In Nederland werken ongeveer 85 mensen bij Vaillant en in totaal leveren ze in meer dan 60 verschillende landen cv-ketels. De Vaillant Ecotec Plus VHR 30-34/5-5 is door de Concumentenbond in 2016 getest en kreeg de derde plek op de lijst van de beste cv-ketels. Verder heeft Vaillant zowel in 2016 als in 2014 een 8e plek weten te behalen met hun cv-ketels.

Intergas

De cv-ketel van Intergas wordt momenteel vooral geleverd in de serie Intergas Kombi Kompakt, maar zal binnenkort uitbreiden naar Intergas HRX, Intergas Superflow en Intergas Xtreme. De Hr-ketel met boiler en soloketels worden echter in Intergas Prestige (hr) en Intergas Kompakt Solo al geleverd. In 2014 hebben ze de 3e plaats gescoord in de consumentenbondtest, maar in 2016 haalden ze de top 10 helaas niet. Op het ogenblik zijn er 21 cv-ketels te verkrijgen.

Een installateur raadplegen

Hoewel het natuurlijk handig is om te weten welke cv-ketel welk jaar het beste uit de test komt, is het niet altijd iets waar u direct naar moet kijken. U kunt beter kijken naar wat u zelf nodig heeft en dat vergelijken met uw gezin en de cv-ketels die er verkrijgbaar zijn. Sommige kunnen namelijk grotere prestaties leveren dan anderen, terwijl ze lager hebben gescoord op hun categorie. Hulp inschakelen van een CV-ketel specialist? Installatiebedrijf Van Meer staat voor u klaar en geeft u vrijblijvend advies over een passende oplossing.