Getrommelde bestrating

Getrommelde bestrating
Met uw bestrating kunt u veel dingen doen. Een aantal bekende manieren om uw tuin te bestraten zijn onder andere bestrating in wildverband, keramiek bestrating, split en grind bestrating en mozaïek bestrating. Al deze bestratingen geven uw tuin een andere sfeer, maar heeft u wel eens aan een ander soort bestrating gedacht? Aan getrommelde bestrating bijvoorbeeld?

Wat is getrommelde bestrating?

Getrommelde klinkersGetrommelde bestrating is eigenlijk een manier waardoor de steen ouder lijkt dan hij in werkelijkheid is. Het geeft de tuin dan ook een sfeervolle, ouderwets uiterlijk en ziet er niet heel erg strak uit, maar is wel meet vast, zodat de stenen mooi kunnen worden verwerkt. Deze bestrating wordt in Nederland al jaren toegepast aangezien de stenen erg lang meegaan. Aangezien het een ouderwets uiterlijk heeft, zullen de stenen altijd het zelfde uiterlijk hebben. Ook zijn de stenen in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar en daardoor erg geschikt voor bijvoorbeeld een terras of paden. Voor iedereen is er wel een bepaald getrommelde steen die geschikt is voor de tuin.

Welke klinkers kunnen worden getrommeld?

Eigenlijk kunnen bijna alle klinkers wel worden getrommeld. Of ze nu zijn gebakken of gemaakt zijn van beton. Ook natuursteen kan worden getrommeld, hoewel dit vaak net iets anders gaat dan laten rollen. De enige klinkers die niet kunnen worden getrommeld, zijn klinkers die een schuin randje aan de bovenzijde hebben. Dit randje zorgt er namelijk voor dat er geen hoekjes of randjes afbrokkelen.

Hoe worden getrommelde stenen gemaakt?

Met het trommelen van stenen wordt bedoeld dat de stenen zachtjes over elkaar heen gerold worden. Tijdens het rollen zullen er kleine stukjes afbreken, waardoor de stenen ouder gaan lijken. Het mag alleen niet te hard gebeuren. Als de stenen te hard worden gerold, kan het zijn dat er te groter stukken afbreken. Daarom moet u hier heel voorzichtig mee omgaan. Zodra de scherpe hoeken van de stenen zijn verdwenen, kunt u de stenen gebruiken voor de bestrating.

Verkrijgbaar als oud gebakken

Naast het trommelen van stenen, kunt u ook kiezen voor echte antieke stenen. Deze stenen worden erg vaak gebruikt in oude stadscentra, maar zijn voor de particulier vaak erg duur. Het trommelen van normale stenen, zorgt voor ongeveer de zelfde indruk als de echte stenen, maar is veel goedkoper.

Laten doen

Aangezien het trommelen van deze klinkers erg precies werk is, wordt er vaak aangeraden om een ervaren stratenmaker in te huren. Een stratenmaker heeft veel ervaring met het trommelen van de stenen en weet ook hoeveel kracht hij bij welke steen moet zetten. Hierdoor worden er vaak minder stenen kapot gemaakt en kunt u dus sneller beginnen met bestraten. Ook is een specialist vaak handig aangezien zij precies weten hoe u uw bestrating goed moet aanleggen.

Prijzen

De prijzen van bestrating hangt vooral af van de grootte van de stenen en het soort steen. De gemiddelde prijs voor de stenen bedraagt tussen de €11,25 en de €14,95 per m2. Aangeraden wordt dan ook om eerst uw tuin te gaan meten, zodat u weet hoeveel u ongeveer moet kopen. Ook kunt u advies inwinnen bij een stratenmaker. Bestrating Expres staat in dergelijke situaties voor u klaar. Via de website Bestrating Expres vergelijkt u binnen 2 minuten diverse offertes van bestrating specialisten. Maak via de bovenstaande link vrijblijvend kennis.