Trapbekleding met laminaat

Trapbekleding laminaat
Na jaren van uw trap gebruikt te hebben, krijgt uw trap uiteindelijk last van slijtage. Dit kan soms gevaarlijk zijn. De antislip die u heeft geplaatst kan bijvoorbeeld gladder worden, waardoor u van de trap kunt afvallen. Ook ziet het er meestal niet meer mooi uit. Die mooie lak die u de vorige keer op uw trap liet aanbrengen, kan inmiddels vaal zijn of er zijn duidelijke krassen op te zien. In dat geval staat u voor meerdere keuzes. Zo kunt u kiezen voor een complete traprenovatie, maar kunt u er ook voor kiezen om uw trap opnieuw te laten bekleden. In de meeste gevallen is een trap opnieuw laten bekleden goedkoper dan een complete renovatie.

Laminaat

trap bekleden laminaatLaminaat is in twee vormen te verkrijgen. Zo heeft u de HPL, wat staat voor Highly Pressured Laminate, en CPL, wat weer staat voor Continiously Pressed Laminate. Doordat laminaat de uitstraling van hout geeft, maar gemaakt is van kunststof is het erg gemakkelijk te onderhouden. Dit zorgt er ook voor dat beide varianten van laminaat momenteel een geliefd en veel voorkomende trapbekleding is. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat trapbekleding met laminaat behoorlijk is toegenomen de afgelopen jaren. Door de hogere vraag is het aanbod van diverse laminaatsoorten eveneens groter geworden.

HPL voordeel ten opzichte van CPL

qua uiterlijk en de plaatsing lijken CPL en HPL erg op elkaar. Beide worden ze geplaatst door middel van overzettrede die u op de bestaande trap kunt plaatsen. Ook een specialist heeft niet veel tijd nodig om het te plaatsen, waardoor het erg in de kosten scheelt. Het verschil zit hem in de slijtage. HPL heeft namelijk een dikkere bovenlaag en is daardoor beter bestand tegen slijtage dan CPL.

Nadelen

Er zitten een aantal nadelen aan laminaat. Zo is laminaat misschien snel aan te leggen en heeft u dus minder montagekosten, toch is laminaat vaak erg prijzig en vergt het erg veel onderhoud. Het is bijvoorbeeld niet vocht bestendig en als u een lichte vorm van laminaat ziet, kunt u vaak alles erop zien. Zo ziet u bijvoorbeeld een grote voetafdruk op uw laminaat, van een zweterige voet. Ook zijn beschadigingen gemakkelijk te zien, als iemand bijvoorbeeld van de trap valt. Ook kunnen deze trappen erg glad zijn. Zeker wanneer u sokken of pantoffels met gladde zolen draagt. Gelukkig kan laminaat wel voorzien worden van een antislip laag. Vraag hier dan ook zeker even na.

Prijzen

traprenovatie laminaat prijzenDe prijzen zijn afhankelijk van verschillende dingen. Belangrijke invloeden op de prijs zijn o.a. de hoeveelheid traptreden die bekleed moeten worden, het soort trap (open of gesloten) en hoeveel bochten erin zitten en de afwerking. Een gesloten trap kan soms zo €1000,- duurder zijn dan een open trap. Een gemiddelde prijs die u kunt rekenen voor een trap bekleed met laminaat begint bij ongeveer €1.400,- als er geen bochten in zitten, terwijl een gesloten trap al snel €2.300,- kan kosten. Deze prijzen zijn ongeveer met specialist. Zonder specialist zijn de treden voor ongeveer €30,- te verkrijgen.

Specialist

Zoals u ziet zijn er vele voor en nadelen aan een trapbekleding met laminaat. Hierdoor is het soms een goed idee om van te voren met een specialist te overleggen. Vaak zijn er naast laminaat ook andere alternatieven waar u misschien helemaal niet aan hebt gedacht. Ook kan een specialist u tips geven om het laminaat zo goed mogelijk te plaatsen en u daar zelfs mee helpen. Neem dan contact op met een specialist bij u in de buurt. Wist u dat u via Van der Kolk op vrijblijvende wijze in contact komt met trappenspecialisten? Vraag via de onderstaande link diverse offertes aan bij V.d. Kolk traprenovatie uit Amsterdam.