pvc ramen

PVC ramen

Sommigen zien het als een hele investering om de ramen in hun woning te vervangen. Toch valt het uiteindelijk zeker mee. Vooral ramen van PVC kunnen op korte en lange termijn goedkoop zijn. Daarnaast scheelt het u ook nog eens in het onderhoud. Zo hoeven PVC ramen, in tegenstelling tot de houten ramen, niet regelmatig geschilderd te worden.

Wat zijn de voordelen?

Aan PVC ramen zitten vele voordelen. Zo zijn PVC ramen in de meeste gevallen het goedkoopste. Al snel kunt u 15 tot 20% besparen met PVC ramen, in vergelijking met houten en aluminium ramen. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed isolerend en zoals eerder genoemd onderhoudsarm. In de meeste gevallen zal een schoonmaakbeurt met een sopje genoeg zijn om uw ramen te onderhouden. Verder hebben PVC ramen een levensduur van ongeveer vijftig jaar of langer, waardoor u ze niet meer hoeft te vervangen en zijn ze ook nog eens inbraak bestendig. Het maakt voor de ramen niet uit wat voor soort weer het buiten is, want ze zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. Als laatste zijn ze ook nog in verschillende designs te verkrijgen. Vroeger werden ze niet vaak gebruikt aangezien ze er niet mooi uitzagen, maar tegenwoordig kunt u ze verkrijgen in verschillende kleuren en zelfs met houtnerf motief, waardoor u amper verschil ziet tussen echte houten ramen en de ramen gemaakt van PVC.

Nadelen

Hoewel PVC ramen inbraakwerend zijn, zal het altijd voor kunnen komen dat er ingebroken wordt. De ramen zullen dit enkel een beetje kunnen vertragen. De schade die echter is veroorzaakt door de inbreker, is moeilijk te herstellen. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld houten ramen. In de meeste gevallen moet u dan een geheel nieuw raam laten plaatsen. Ook kan het zijn dat u op een dag raakt uitgekeken op de kleur. PVC ramen kunt u echter niet schilderen, dus bent u dan verplicht om uw ramen te laten vervangen.

Geschikte glas en ruitsoorten

PVC ramen zijn momenteel de meest voorkomende ramen. Ze kunnen worden gebruikt als vastraam, kiep of draairaam en als val raam. Een vastraam wordt vaak gecombineerd met een ander soort raam, aangezien hij niet open kan. Een draai/kiepraam kunt u zowel horizontaal als verticaal openen en is erg gebruiksvriendelijk. Wat het valraam betreft, die ‘valt’ eigenlijk verticaal open en wordt vaak gebruikt op hogere plekken in een muur, zoals een badkamer of toilet. Verder zijn er nog andere soorten ramen, die u kunt laten maken van PVC. Wat het glas betreft, gaan de meeste mensen voor HR++ glas. Dankzij een speciale isolatiecoating isoleert dit dubbel glas erg goed en is het goedkoper dan HR+++ glas. HR+++ glas heeft in de meeste gevallen ook een ander soort raam nodig dan HR++ glas, aangezien het groter is. Door het juiste glas in combinatie met het juiste raam te gebruiken, kunt u veel kosten besparen.

Prijzen

De prijzen van de ramen is afhankelijk van verschillende factoren. De factoren zijn welke grootte de ramen worden, wat voor soort ramen u wilt (bijvoorbeeld een draaikiep-raam), welk soort glas u erin wenst en natuurlijk welke monteur u wenst te laten komen. Een gemiddeld raam van 30×30 cm kost zonder glas al snel €60,-, terwijl een raam van 240×240 al snel €250,- zonder glas kan kosten. Benieuwd naar een prijzen voor een PVC raam? Vraag via Mertens Ramen vrijblijvend diverse ramen offertes aan.