Houten trappen prijzen

Houten trappen prijzen
Trappen, ze zijn in vele materialen te verkrijgen. Er bestaan trappen in allerlei formaten en materialen als hout, beton of staal. Wat veel voorkomt is trapbekleding met laminaat, linoleum of aluminium. Trappen zorgen ervoor dat u van de ene verdieping naar de andere verdieping van een gebouw kunt komen. Daarom zijn ze vaak een vast onderdeel van een gebouw, hoewel er soms ook verplaatsbare trappen zijn.

Materialen

Een houten trap kan van veel verschillende soorten hout gemaakt worden. Het is maar net waar u in geïnteresseerd bent. De houtsoorten waar u onder andere de keuze uit hebt zijn beukenhout, eikenhout, esdoornhout, berkenhout, essenhout, mahoniehout, iroko hout, grenenhout, vurenhout en merbau hout. Elk van deze houtsoorten heeft zo zijn eigen kleur en uitstraling. Wilt u bijvoorbeeld een donkere trap, dan kunt u kiezen voor Merbau hout, mahoniehout of Jatabo hout. Echter, als u een groen getinte trap wilt, kunt u kiezen voor Iroko hout. Door al deze houtsoorten is er voor iedereen wel een geschikte trap te bedenken.

Losse trap

Losse trap prijzenNaast vaste trappen, zijn er ook losse trappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keukentrappetje of een zoldertrap. Vaak worden deze trappen gemaakt van hout. Vooral Europees Grenenhout is hier erg populair voor, aangezien het een stabiele en sfeervol houttype is. Belangrijk voor dit soort trappen is dat ze ondanks de redelijk dunne treden, toch erg comfortabel en plat zijn. Deze trappen zijn vaak verkrijgbaar tussen de zes en de achttien treden en het aantal treden bepaald dan ook de prijs en waarvoor het gebruikt kan worden. Een trappetje van zes treden kunt u bijvoorbeeld goed in een keuken of bij een hoogslaper gebruiken, terwijl een trap van 18 treden weer zeer geschikt is om de zolder te beklimmen.

Prijzen

De prijzen van een nieuwe trap zijn afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen is het soort hout een belangrijke factor. Het ene soort is namelijk duurder dan het andere soort. Een andere factor is de hoogte van de trap. Hoeveel treden heeft uw trap nodig? Neemt u een open of een gesloten trap? Ook het soort trap en de specialist hebben invloed op de kosten van de trappen.

Soort trap Prijs vanaf
Halfslag trap rechts €850,-
Halfslag trap links €850,-
Bovenkwartrechtsom €860,-
Bovenkwart linksom €860,-
Twee kwarten trap rechtsom €900,-
Twee kwarten trap linksom €900,-
Onder kwart rechtsom €860,-
Onder kwart linksom €860,-
Losse zoldertrap €120,- tot €340,-

Gevaren

Trappen kunnen gevaarlijk zijn. Zeker voor kinderen en ouderen. Ongeveer vijftig procent van de ongelukken in huis, gebeurt met een trap. Een groot gevaar is bijvoorbeeld dat trappen niet altijd even goed verlicht worden, waardoor men verkeerd kan lopen en vallen. Een ander risico is dat kleine kinderen vaak uit het blikveld van de ouders verdwijnen en op ontdekking gaan, waarbij ze kunnen vallen. Hou daarom uw kinderen goed in de gaten, plaats indien nodig traphekjes en zorg voor goede antislip maatregelen op uw trap, zodat hij niet te glad wordt. Ook is het verstandig om niet een al te style trap te nemen en alle rommel van de trap op te ruimen. Dit kan zorgen voor ernstige ongelukken.

ABC Traprenovatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van traprenovatie of een nieuwe houten trap? Vraag dan meer informatie aan via de website ABC Renovation uit Antwerpen, specialist in trappen en traprenovatie.