Dubbel glas prijzen

Dubbel glas prijzen
Dubbel glas heeft vele voordelen. Zo is het beter bestand tegen inbraak dan enkel glas en isoleert het ook nog eens beter, terwijl u het verschil niet eens goed kunt zien. Dubbelglas is echter verkrijgbaar in verschillende glassoorten, met verschillende isolatiewaardes. De vraag is nu alleen, wat kost welk type glas nu ongeveer?

Beste resultaten

Voor het beste resultaat doet u er goed aan om al uw ruiten in één keer te vervangen. Hierdoor krijgt u het beste isolerende resultaat. Dit kan echter erg prijzig zijn. Kunt u dat niet betalen, of vindt u het gewoon te duur? Dan kunt u er ook voor kiezen om op specifieke plaatsen uw ruiten te vervangen. Als u de verwarming bijvoorbeeld niet vaak op zolder aan heeft, hoeft dat nog niet zo snel te worden vervangen, in tegenstelling tot de woonkamer, waar de verwarming regelmatig aan staat.

Welke subsidies zijn er mogelijk

Dubbel glas subsidieSinds 2015 is het btw tarief op dubbelglas verlaagt en ook in 2017 is het nog steeds van toepassing. Particulieren kunnen hierdoor 15% korting krijgen op de plaatsing van het glas. Er is echter geen landelijke subsidie in 2017. Dit komt door de crisis waar ons land mee te maken heeft gehad. Wat wel een optie zou kunnen zijn is om een subsidie aan te vragen bij de gemeente of provincie waar u bij hoort. Veel hebben speciale subsidies voor het vervangen van dubbel glas. Het kan zijn dat u een ander soort isolatie erbij moet doen om te voldoen aan de subsidie. Van 15 september 2016 tot 1 maart 2017 is er een subsidiebedrag van 20,5 miljoen euro beschikbaar voor dit soort projecten.

Voordelen

Een groot voordeel is dat dubbelglas erg goed isoleert en daardoor uw energierekening goedkoper maakt. Het zorgt ervoor dat uw woning warm blijft in de winter en koel blijft in de zomer. Dit komt doordat het bestaat uit twee glasplaten met ertussen in isolatiemateriaal. Ook geeft dubbelglas u betere bescherming bijvoorbeeld regen, zon en andere weersomstandigheden.

Nadelen

Het terugverdienen van dubbelglas kan soms een behoorlijke periode duren. Gemiddeld kunt u er zo’n zeven tot tien jaar voor rekenen en dat wordt door veel mensen toch wel als een groot probleem gezien. Ook kan er dankzij de isolerende werking condens ontstaan aan de buitenkant van het glas. Bij HR++ glas kan er zelfs condens in de buitenmuren komen, hoewel dit voorkomen kan worden door ventilatie.

Prijzen

De prijzen van dubbelglas zijn afhankelijk van het soort glas dat u wilt laten plaatsen en hoeveel. Hier een schema met de verschillende glassoorten, de isolatiewaarde en de besparing per jaar. Belangrijk om te weten is dat hoe lager de isolatiewaarde is, hoe beter het isoleert. In onderstaande tabel vindt u de glassoort, isolatiewaarde, besparing en gemiddelde prijs. Bent u benieuwd naar een aanbod op maat? Vraag dan vrijblijvend offerte aan via Glas-nu.nl. De glaszetters van Glas-Nu leveren alle glassoorten tegen scherpe tarieven!

Glassoort Isolatiewaarde Besparing per 20m2 Gemiddelde prijs.
Dubbelglas 2,7 €140,- per jaar €65,- per m2.
HR 1,7 – 2,0 €180,- per jaar €70,- per m2.
HR+ 1,3 – 1,6 €220,- per jaar €75,- per m2.
HR++ 1,2 €260,- per jaar €80,- per m2.
HR+++ 0,5 – 0,9 €280,- per jaar €120,- per m2