Zonneschermen prijzen

zonneschermen prijzen
Een zonwering is een makkelijke naam voor iets wat ons afschermt tegen de felle zon en zijn warmte, wat zowel binnenshuis als buitenshuis geplaatst kan worden, afhankelijk van de zonwering. De schermen zijn er in verschillende soorten en maten, maar wat zijn nu eigenlijk de kosten en wat moet je er precies van weten?

Wat maakt zonneschermen zo populair?

knikarmscherm prijzenEen zonnescherm is één van de meest populairste zonnewering die er is. Hij is eenvoudig te gebruiken en er zijn vele mogelijkheden in. Het doek is meestal gemaakt van een combinatie van PVC en Polyester en wordt gebruikt als een afdak wat schaduw geeft. Het bekendste zonnescherm is een knikarmscherm. Hij dankt deze naam omdat hij twee ‘armen’ heeft die voor stabiliteit en stevigheid zorgen. De armen knikken in als het scherm gesloten wordt. De knikarmschermen hangen vaak boven het terras. Naast het knikarmscherm heb je ook het uitvalscherm. Deze ziet er bijna het zelfde uit als een knikarmscherm, maar wordt net iets anders gebruikt. Net als het knikarmscherm heeft het uitvalscherm twee armen, maar het uitvalscherm is heeft een hoek van 45 graden en is vaak kleiner. Ze hangen voor het raam en niet boven het terras en als ze gesloten worden gaan de armen omhoog, i.p.v. te knikken. Nog een zonnescherm is het zonnezeil of schaduwdoek. Dit is in tegenstelling tot het knikarmscherm en het uitvalscherm geen automatische zonnescherm, maar wordt geplaatst met steunpalen in de tuin of op het terras.

Prijzen

Er zijn vele prijzen die gebruikt worden in de zonneschermen. Deze prijzen zijn afhankelijk van de de volgende factoren: welk soort zonwering u wilt gebruiken, welke soort bediening, de monteur en de breedte.

Soort Prijs inclusief btw Breedte
Zonnescherm €170 – €1050,- 1 tot 5 meter
Uitvalscherm €170  – € 690,- 1 tot 4 meter
Knikarmscherm €650 – €1050,- 1 tot 4 meter.
Bediening € 35 – €250,- Afhankelijk of het handmatig of elektrisch is
Montage €50 – €200,- Afhankelijk van monteur en type zonwering

Goedkoop

Wilt u uw zonnescherm zo goedkoop mogelijk houden? Graag willen wij u de volgende adviezen geven. Kijk om te beginnen wat u echt nodig hebt. U hoeft bijvoorbeeld geen dure knikarmschermen te kopen als u niet veel op het terras zit of misschien veel schaduw van bomen of uw woning over uw terras krijgt. Een uitvalscherm zorgt dan niet voor schaduw op het terrein, maar houdt uw woning wel zo koel mogelijk. Ook kunt u ervoor kiezen om een handmatige bediening te nemen. Elektrisch is een luxe en hier betaald u natuurlijk meer voor, terwijl het niet eens echt nodig is. Als u toch een elektrische schakelaar wilt, kunt u misschien kiezen voor een draaischakelaar. Dit is vaak goedkoper dan een afstandsbediening. Ook kunt u vaak kortingen krijgen als u meerdere schermen tegelijk koopt. Neem in dit geval eerst contact op met de verkoper om te kijken hoeveel u kunt besparen.

Onderhoud

Om u van een lange levensduur te verzekeren moet u uw zonnescherm regelmatig onderhouden. Minstens één keer per jaar moet u hem wel laten controleren op beschadigingen en goed functioneren. Ook doet u er goed aan om hem regelmatig te laten reinigen. In veel gevallen kunt u dit doen met een vochtige doek en of een niet-agressief schoonmaakmiddel.

Benieuwd naar een zonnescherm offerte op maat? Via Mirbvba Zonwering & Rolluiken vergelijkt u vrijblijvend diverse offertes.