Gyprocwerken

Met gyproc is het gemakkelijk om je interieur te herinrichten. Met gipsplaten maak je scheidingswanden, voorzetwanden of een vals plafond. Zo kan je zonder veel moeite nieuwe stopcontacten plaatsen, een nieuwe luster hangen, of zelfs een nieuwe kamer creëren. Verder vergemakkelijk je eventuele isolatiewerken. Met gyproc dek je snel en eenvoudig de isolatie af. Het is helemaal niet nodig om in de muur te kappen of andere afbraakwerken te doen. Een ander voordeel van gyproc is dat je niet veel materiaal nodig hebt voor de installatie. De gipsplaten zijn bovendien gemakkelijk op maat te snijden. Daarnaast kan je de platen na de installatie vrijwel meteen schilderen, behangen of zelfs betegelen.

Gyproc wand plaatsen

Een gyproc wand plaatsen is een snelle en eenvoudige manier om ruimtes te herindelen of te herinrichten. Volgens hun functie worden de wanden verdeeld in twee types gyproc wanden:

  • Gyproc voorzetwand: de gipsplaten worden voor een bestaande muur geplaatst. Op deze manier installeer je gemakkelijk isolatie, en kan je schakelaars en stopcontacten verplaatsen.
  • Gyproc scheidingswand: door de gyproc als scheidingswand te plaatsen kan je een volledig nieuwe kamer creëren. Meestal worden hiervoor twee platen tegen elkaar geplaatst.

Gyproc plafond plaatsen

Een vals plafond is een handige manier om de verlichting anders te positioneren of om het plafond te isoleren. Door een gyproc plafond te plaatsen, hoef je niets af te breken. Je kan namelijk de bekabeling en isolatie verbergen onder de gyproc. De prijs voor een gyproc plafond ligt hoger dan de prijs voor gyproc wanden. Dit komt omdat een plafond moeilijker te installeren is. Een spanplafond is een goedkoper alternatief voor wie een vals plafond wil. Een vals plafond met gyproc heeft naaste de snelle en eenvoudige installatie nog enkele voordelen. Gyrpoc is brandwerend en bevordert dus de veiligheid van je woning. Een gyproc plafond afwerken is eenvoudig en betaalbaar. Na de installatie en afwerking mag je de gyproc al vrij snel bewerken, bijvoorbeeld met een schilderbeurt.

Welke gyprocwerken? Gemiddelde totaalprijs per m²*
Voorzetwand €25,- tot €35,-
Scheidingswand €40,- tot €60,-
Plafond €50,- tot €75,-
Afwerken €15,- tot €25,- (plamuren)
€25,- tot €30,- (schilderen)
€10,- tot €20,- (behangen)
Gyproc platen €10,- per plaat (standaard)
€20,- per plaat (waterwerend)
€20,- per plaat (soundblock)

Meer informatie over gyprocwerken op de website Bouwadviseur.be.

Gyproc plaatsen prijs

Steeds meer mensen laten gyproc plaatsen voor de afwerking van hun huis. Waarom? Het heeft een lage prijs, is gemakkelijk en snel aan te brengen én zorgt voor direct resultaat. Bovendien kun je het op veel verschillende manieren afwerken, waardoor het past in elk interieur! Op deze pagina lees je meer over de prijzen van gyproc plaatsen. Je krijgt inzicht in de verschillen in de prijzen tussen een afgehangen of vrijdragend plafond en krijgt meer informatie over arbeidskosten. Daarnaast lees je welke factoren de prijs beïnvloeden en of het mogelijk is de gyprocwerken zelf uit te voeren.

Soort plafond Gemiddelde prijs per m²* Bijzonderheden
Afgehangen plafond €55,- tot €70,- Incl. montage
Vrijdragend plafond €55,- tot €70,- Incl. montage
Plafondplaten €25,- tot €60,- Excl. montage

Gyproc afwerken

De afwerking van gyproc is vrij eenvoudig. Bovendien kan je kort na de plaatsing beginnen met de afwerking. In deze lijst krijg je enkele mogelijkheden en tips om gyproc af te werken:

  • Gyproc lijmen: bij egale muren bevestig je de platen direct op de muur met droge muurlijm.
  • Gyproc voegen: na het plaatsen van de platen moet je de voegen afwerken voor een net en egaal resultaat.
  • Gyproc plamuren: verwijder eventuele resten, breng zelfklevend voegband aan en plamuur de voegen.
  • Gyproc schilderen: gyrpoc is gemakkelijk te beschilderen. Wacht er niet te lang mee, want na verloop van tijd kunnen de platen verkleuren.
  • Gyproc behangen: breng een goede primer aan op droge en stofvrije gyproc. Gebruik je renovlies? Dan heb je geen primer nodig.
  • Gyproc betegelen: het is belangrijk om een voorstrijkmiddel te gebruiken, zodat het vocht uit de lijm niet doordringt in de platen.