verschil gewone dakkapel sleepdakkapel

Verschil tussen een gewone dakkapel en een sleepdakkapel

Dakkapellen, ze zijn er in vele soorten, maten en materialen. Van kunststof dakbedekking met een plat dak, tot een dakpannen dakbedekking met een schuin dak. Verder heeft u nog een sleepdakkapel. Deze vorm van een dakkapel is eigenlijk een schuin dakkapel, maar hij sluit beter aan bij het dak dan een normaal dakkapel. Het dak gaat niet naar een punt, zoals veel schuine dakkapellen, in plaats daarvan gaat hij schuin naar beneden.

Voordelen Sleepdakkapel

Een voordeel van een sleepdakkapel is dat hij langer mee gaat dan een normaal dakkapel. Ook heeft hij minder onderhoud nodig. Het is wel een goed idee om hem regelmatig te laten controleren op lekkage en zo, maar over het algemeen heeft u weinig kijk naar een sleepdakkapel.

Nadelen Sleepdakkapel

Een groot nadeel van een sleepdakkapel is dat hij vaak duurder uitvalt dan een normaal dakkapel en niet op alle huizen geplaatst kan worden. Of hij geplaatst kan worden is afhankelijk van het soort woning en of hij geschikt is voor dakpannen. Ook de hellingshoek van het dak is erg belangrijk, om lekkage en schade van regenwater te voorkomen. Verder moet er bij een sleepdakkapel verplicht een vergunning worden aangevraagd, terwijl dit bij andere dakkapellen niet altijd hoeft.

Voordelen dakkapel

Door een dakkapel zal de waarde van uw woning stijgen en de plaatsing is op zich niet heel moeilijk. U kunt namelijk kiezen voor een Prefab dakkapel te plaatsen. Deze zijn in de fabriek al gemaakt. Ook zonder Prefab zal de bouw ongeveer 1 dag duren. Ook zorgt een dakkapel voor een beetje extra licht en ruimte in uw woning. Ook kunnen sommige dakkapellen geplaatst worden zonder vergunning

Nadelen dakkapel

Een gemiddelde dakkapel kunt u laten plaatsen van ongeveer €5000,- wat best veel geld is. Hiervoor kan het zijn dat u een tijdje moet sparen. Ook kan er na het plaatsen veel schoonmaak werk komen. Dit aangezien het dak wordt opengebroken en er veel stof en andere smerigheden uw woning in kunnen komen. Verder heeft u bij sommige dakkapellen een vergunning nodig.

Vergelijken

Heeft u interesse in een dakkapel? Vraag dan diverse dakkapeloffertes aan om te vergelijken en vraag of uw woning geschikt is voor een sleepdakkapel, mocht u hier in geïnteresseerd zijn. Bespreek ook met de buren of die geïnteresseerd zijn in een dakkapel. Vaak wordt er korting gegeven als er meerdere dakkapellen per keer geplaatst kunnen worden. Informeer verder ook bij de gemeente of er een vergunning nodig is.

Bronvermelding: Jarino Dakkapellen uit Arnhem