verhuislift huren

Verhuislift huren

Met een verhuislift kunt u gemakkelijk zware meubels naar een hogere verdieping brengen. Vaak wordt dit gedaan omdat het anders te zwaar is voor de verhuizers of omdat de trap te klein of teveel bochten heeft om de meubels veilig en gemakkelijk naar boven te brengen. Veel verhuisbedrijven stellen een verhuislift beschikbaar bij hun werkzaamheden, hoewel u ook alleen een verhuislift kunt huren.

Gemiddelde verhuislift

Een gemiddelde verhuislift kan maximaal ongeveer 300 kilo dragen en tot de zesde verdieping rijken. Als u hoger woont, of u moet zwaardere dingen omhoog laten dragen, kan het zijn dat u een duurdere verhuislift dan gemiddeld nodig hebt. Veel verhuizers hebben wel zo’n verhuislift voor het geval dat, maar het is altijd erg handig om ernaar te informeren. Andere dingen waar u naar kunt informeren zijn de grootte van de lift, of hij draaibaar is en een in/uitklap laadplateau heeft.

Voorbereiding

Voor u een verhuislift gaat gebruiken, is het verstandig om na te gaan of uw meubels en andere spullen door uw raam passen. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat de ramen verwijderd moeten worden of u helemaal geen verhuislift kunt gebruiken. Ook is het belangrijk dat er genoeg ruimte voor uw huis is, om de lift te kunnen plaatsen. Aangezien aan verhuizen altijd een risico zit, is het ook verstandig om de breekbare spullen goed in te pakken en eventueel familie en vrienden te vragen om u te helpen met het verhuizen.

Prijzen per dag

Prijzen verhuislift per dagEen normale verhuislift die tot de zesde verdieping reikt, kost gemiddeld €50 tot €150,- uur. Vaak zit bij deze prijs een ervaren bediener inbegrepen. Deze bediener kan u voorzien van het beste advies en u helpen met de meubels omhoog te brengen, om zo schade te voorkomen. De prijzen kunnen af en toe verschillen, afhankelijk van het soort verhuislift dat u nodig heeft, het verhuisbedrijf en natuurlijk hoeveel bedieners u denkt te gaan gebruiken. Het kan ook zijn dat er een prijs per dag wordt gerekend voor het gebruik van de verhuislift. Gemiddeld is deze prijs €400 a €400,- per dag. Deze prijzen zijn vaak zonder voorrijkosten. Hiervoor wordt al snel €55,- gerekend.

Voordelen

Een verhuislift kan erg handig zijn. Zeker voor de gezondheid. U hoeft bijvoorbeeld niet te lang uw zware meubels te dragen, wat vooral lastig kan zijn als u de trap op moet lopen. In een normale ligt passen veel meubels vaak ook niet. Met behulp van een bediener is de kans op beschadigingen ook veel kleiner. Zo blijven uw muren, kozijnen en inboedel mooi intact.

Parkeervergunning

Een verhuisbedrijf mag niet overal parkeren en daarom is er soms ook een vergunning nodig. De meeste verhuizers zullen dit niet zelf regelen. Vraag dit dan ook voor uw verhuizing begint aan bij de gemeente. Afhankelijk van de gemeentes kunt u verschillende prijzen verwachten. Voor kleine gemeentes of kleine dorpjes kunt u rekening houden met een bedrag van ongeveer €20,-. De grotere gemeentes of steden daarin tegen zijn wat duurder. Vaak ligt deze prijs rond de €50,-.

Bronvermelding: Dirkvervaet.be, verhuisfirma uit Antwerpen